SnertConcerten in het Kempenmuseum

EERSEL - Ook komende winterperiode worden weer een drietal SnertConcerten gegeven in het Kempenmuseum aan de Kapelweg 2 in Eersel. Vorig jaar werden ze voor het eerst gehouden en dat viel toen zo goed in de smaak dat besloten werd er dit jaar een vervolg aan te geven. Het aantal plaatsen is helaas beperkt en om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om vooraf kaartjes te reserveren.

Het duo Em en Em opent zondag 17 december de Snertconcertenreeks. Het tweetal bestaat uit Martien Naus en Mariëtte Kroon. Martien speelt gitaar en zingt en Mariëtte speelt accordeon en piano. Op hun repertoire staan Nederlandstalige nummers van onder andere Gerard van Maasakkers, Boudewijn de Groot, Fungus en Cornelis Vreeswijk.

The Kataphonics geven zondagmiddag 14 januari invulling aan het tweede SnertConcert. The Kataphonics is de naam van het akoestische duo dat wordt gevormd door zangeres Katalin van der Lip en gitarist Gerard Mevissen. De twee spelen al bijna twintig jaar samen in verschillende muzikale settings. Vaak als duo of in de studio, maar ook in bands. Naast enkele eigen songs zijn het voornamelijk covers met een eigen beleving en invulling en meestal zonder opsmuk. The Kataphonics proberen vaak de gevoelige snaar te raken, maar er is ook ruimte voor luchtigheid en humor. Het repertoire beslaat meerdere genres. Van jazzy tot Americana en van soul en blues tot rock(ballads). Men kan voor een voorproefje ook terecht op Facebookpagina The Kataphonics en op youtube-kanaal Fingerpain staan clipjes.

De Reuselse band Taksie staat zondagmiddag 25 februari op het podium van het Kempenmuseum in Eersel. De vijf Kempische muzikanten brengen wereldmuziek van alle tijden die kan worden meegezongen en waarop kan worden gedanst. Het repertoire bevat onder meer ook bewerkte liedjes in het dialect. De heren begeleiden zich op diverse snaarinstrumenten en er is een prominente rol weggelegd voor de accordeon.

Uiteraard kunnen bezoekers een drankje gebruiken en een kop overheerlijke snert.
Alle Snertconcerten beginnen om 15.00 uur en de entree is 4 euro. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wie ze niet wil missen reserveert vooraf kaartjes bij het museum.
Dat kan telefonisch tijdens de openingsuren van het museum (0497-515649) en per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


The Kataphonics1

The Kataphonics is de naam van het akoestisch duo bestaande uit
zangeres Katalin van der Lip en gitarist Gerard Mevissen.
Dit tweetal verzorgt op zondagmiddag 14 januari het tweede
Snertconcert in het Kempenmuseum.